Πολιτιστικά προγράμματα 2017-2018

Στο σχολείο μας  φέτος εκπονούνται τέσσερα πολιτιστικά  προγράμματα:

1. «Πλοηγοί σε ένα φανταστικό γαλαξία»

Εκπαιδευτικοί:

ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΠΕΤΡΟΣ,ΠΕ07   – ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΠΕ06 ΧΙΟΥ ΑΝΤΩΝΙΑ, ΠΕ02

ΣΥΝΟΛΟ ΜΑΘΗΤΩΝ/ΤΡΙΩΝ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ : 13

ΚΥΡΙΟ ΘΕΜΑ – ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ 

Το πρόγραμμα είναι μια περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας σε ένα μακρινό, φανταστικό γαλαξία. Οι μαθητές που θα συμμετάσχουν, θα γίνουν εξερευνητές πλανητών στο γαλαξία αυτό και θα έρθουν σε επαφή με εξωγήινα όντα και πολιτισμούς. Κάθε μαθητής θα έχει ένα ξεχωριστό, ιδιαίτερο ρόλο, ο οποίος θα εξελίσσεται, όπως θα εξελίσσεται και η περιπέτεια, ενώ παράλληλα θα πρέπει να συνεργαστεί στενά με τους υπόλοιπους εξερευνητές – μέλη της ομάδας του, για να εξερευνήσει τον κόσμο γύρω του και να πάρει σημαντικές αποφάσεις σχετικά με το πώς θα προσεγγίσει τα εξωγήινα όντα που θα συναντήσει.

ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟΙ ΣΤΟΧΟΙ

  1. Ενθάρρυνση της πρωτοβουλίας και της δημιουργικής έκφρασης των μαθητών – με έμφαση στην διαρκή και πολύπλευρη χρήση της φαντασίας τους μέσα από την ενασχόληση τους με διάφορα καλλιτεχνικά project.
  2. Ανάπτυξη της συνεργατικής μάθησης και καλλιέργεια κλίματος ενεργούς συμμετοχής και αλληλοϋποστήριξης των μελών των ομάδων μέσα από ποικίλες βιωματικές δραστηριότητες.

 

2.  «Με τα Μάτια της Φαντασίας : Χτίζοντας έναν κόσμο από το μηδέν»

Εκπαιδευτικοί:

ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ,ΠΕ06 – ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΔΡΟΝΙΚΟΣ, ΠΕ03 – ΧΙΟΥ ΑΝΤΩΝΙΑ, ΠΕ02

ΣΥΝΟΛΟ ΜΑΘΗΤΩΝ/ΤΡΙΩΝ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ : 28

ΚΥΡΙΟ ΘΕΜΑ – ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ 

Το πρόγραμμα είναι μια απόπειρα διαρκούς και όσο το δυνατόν ευρύτερης δημιουργικής ενασχόλησης των μαθητών στον χώρο της φαντασίας. Πώς θα καταφέρουν οι μαθητές οικοδομήσουν ένα φανταστικό κόσμο, να τον εξερευνήσουν και να αλληλεπιδράσουν πάνω σε αυτόν; Οι μαθητές θα αποκτήσουν από την αρχή έναν ρόλο για τον εαυτό τους (βρίσκοντας όνομα, απασχόληση, αναπτύσσοντας  ικανότητες-δεξιότητες κτλ) και στη  συνέχεια θα συνεργαστούν στενά με τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας τους για να εξερευνήσουν τον κόσμο γύρω τους, μέσα από ποικίλα projects και δραστηριότητες.

ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟΙ ΣΤΟΧΟΙ

  1. Ενθάρρυνση της πρωτοβουλίας και της δημιουργικής έκφρασης των μαθητών – με έμφαση στην διαρκή και πολύπλευρη χρήση της φαντασίας τους μέσα από την ενασχόληση τους με διάφορα καλλιτεχνικά projects.
  2. Ανάπτυξη της συνεργατικής μάθησης και καλλιέργεια κλίματος ενεργούς συμμετοχής και αλληλοϋποστήριξης των μελών των ομάδων μέσα από ποικίλες βιωματικές δραστηριότητες.

3. «Πόντος – Μικρά Ασία … άρωμα Ελλάδας»

4. «Σεργιάνι στις γειτονιές της Σμύρνης και του Πόντου»

Μοιραστείτε το Άρθρο: