Χριστουγεννιάτικη γιορτή στο 1ο Γυμνάσιο

Η τελευταία ημέρα πριν τις διακοπές των Χριστουγέννων έκλεισε την Παρασκευή, 21 Δεκεμβρίου με μια πολύ όμορφη γιορτή-“μάθημα ζωής” στο Αμφιθέατρο του σχολείου μας. 

Μετά τον  καθιερωμένο πρωινό εκκλησιασμό, η χορωδία του σχολείου μας παρουσίασε από κοινού με τροφίμους του Ιδρύματος Περιθάλψεως Χρονίως Πασχόντων μια θεατρική παράσταση βασισμένη στην  ιστορία του «Τζίτζικα και του Μέρμηγκα».

Η παράσταση αυτή είχε παρουσιαστεί πριν λίγες ημέρες στο Ίδρυμα και τότε είχε δοθεί μια “υπόσχεση-ραντεβού” ανάμεσα στο Ίδρυμα και το σχολείο μας να φιλοξενηθεί  και στον δικό μας χώρο. Την εκδήλωση προετοίμασαν: η κοινωνική λειτουργός κ. Παναγιώτα Αλεβετσοβίτη για το Ίδρυμα και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας κ. Παναγιώτα Παπασταθάκη, καθηγήτρια Μουσικής και υπεύθυνη της χορωδίας  και η  κ. Κανέλλα Μανώλη, Θεολόγος. Βοηθός στη ρύθμιση του ήχου ήταν ο εκπαιδευτικός Γερμανικών κ. Παπαβασιλείου Πέτρος.

Μετά την πολύ επιτυχημένη θεατρική παράσταση, όπου τρόφιμοι του Ιδρύματος και μαθητές μας συνεργάστηκαν άψογα και την απόλαυσαν εξίσου, η χορωδία τραγούδησε τραγούδια με μηνύματα αγάπης, αλληλεγγύης και ελπίδας καθώς και τραγούδια  με χριστουγεννιάτικο “χρώμα”.

Την εκδήλωση προλόγισε ο Διευθυντής του σχολείου, κ. Ανδρόνικος Σακελλαρόπουλος ενώ ο υπεύθυνος του ιδρύματος π. Ιωάννης Προφύρης έκλεισε μιλώντας για την αξία αγαθών που συνήθως τα θεωρούμε αυτονόητα αλλά δεν τους δίδουμε την πρέπουσα προσοχή, όπως η υγεία. 

Τέλος, προσφέρθηκαν γλυκίσματα, χυμοί και δώρα στους φιλοξενούμενους, που έφυγαν πλημμυρισμένοι από ικανοποίηση και χαρά. 

Δείτε στιγμιότυπα από τη γιορτή μας:

 

 

Μοιραστείτε το Άρθρο: