Σύγχρονη εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση

Από τη Δευτέρα, 9 Νοεμβρίου έως τις 30 Νοεμβρίου, αναστέλλεται η λειτουργία όλων των εκπαιδευτικών δομών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (Γυμνάσια-Λύκεια). Οι σχολικές μονάδες της B/θμιας εκπαίδευσης υποχρεούνται να παρέχουν σύγχρονη εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση καλύπτοντας τη διδακτέα ύλη. Η υλοποίηση της Εκπαίδευσης αυτής πραγματοποιείται μέσω κατάλληλης ψηφιακής πλατφόρμας, η οποία καθιστά δυνατή την απευθείας μετάδοση (ήχου ή/και εικόνας) του μαθήματος προς τους μαθητές/τριες. Για τον σκοπό αυτό, το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων θέτει στη διάθεση των διδασκόντων και των μαθητών/τριών όλων των σχολείων της χώρας την υπηρεσία σύγχρονης τηλεκπαίδευσης με τη χρήση του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου (ΠΣΔ) και της ψηφιακής πλατφόρμας Webex Meetings.

Οι μαθήτριες και μαθητές του σχολείου μας θα εισέρχονται στα ηλεκτρονικά μαθήματα μέσω της πλατφόρμας αυτής και βάσει του ισχύοντος ωρολογίου προγράμματος που διαθέτουν και ίσχυε στο σχολείο τις τελευταίες εβδομάδες. Κατά τη διάρκεια διεξαγωγής των μαθημάτων οφείλουν να ανταποκρίνονται σε καθήκοντα που ανατίθενται από τους εκπαιδευτικούς τους (π.χ. να απαντήσουν σε ερωτήσεις, να επιβεβαιώσουν την παρουσία τους, να ζητήσουν τον λόγο, να σχολιάσουν ή και να σημειώσουν στο chat), ώστε να εξασφαλίζεται κατά το δυνατόν η ενεργός συμμετοχή τους στη σύγχρονη εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση.

Η παρακολούθηση των μαθημάτων είναι υποχρεωτική.

Οι διευθύνσεις των εκπαιδευτικών στην ψηφιακή πλατφόρμα Webex θα αποσταλούν στους μαθητές και μαθήτριές μας με mail.

Υπενθυμίζουμε το Πρόγραμμα διδασκαλίας μαθημάτων που ίσχυε στο σχολείο από τις 26 Οκτωβρίου και θα ισχύει και στην εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση:

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ

Μοιραστείτε το Άρθρο: