Η συγγραφέας Αγγελική Δαρλάση στο 1ο Γυμνάσιο

Το σχολείο μας, στα πλαίσια της προσπάθειάς του για προώθηση της φιλαναγνωσίας, απηύθυνε πρόσκληση μέσω του  Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων σε συνεργασία με τον Σύλλογο Διδασκόντων Εκπαιδευτικών, σε μια από τις κορυφαίες συγγραφείς της Ελληνικής Πεζογραφίας, την κ. Αγγελική Δαρλάση, η οποία αποδέχθηκε την πρόσκληση και θα έρθει στο Αμφιθέατρό μας τη Δευτέρα, 19 Μαρτίου 2018  για να μιλήσει και να συνομιλήσει με τους μαθητές όλων των τάξεων την 5η, 6η και 7η διδακτική ώρα.

Σκοπός της φιλαναγνωσίας είναι η εξοικείωση του μαθητή με το βιβλίο και την ανάγνωση και η σταδιακή εδραίωση μιας φιλικής σχέσης του με το λογοτεχνικό βιβλίο.

Αυτή η σχέση θα το βοηθήσει να αναπτύξει την κριτική και δημιουργική του σκέψη, να δραστηριοποιήσει τη φαντασία του και την εφευρετικότητά του, να εμπλουτίσει την αισθητική του καλλιέργεια, να δοκιμάσει τα συναισθήματά του αναπτύσσοντας έτσι τη συναισθηματική του νοημοσύνη, να καλλιεργήσει τη γλωσσική του έκφραση με έμμεσο και βιωματικό τρόπο και εν κατακλείδι να συγκροτήσει ολόπλευρα την προσωπικότητά του.

Με την επίσκεψη της κ. Δαρλάση οι μαθητές μας θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά μια καταξιωμένη και βραβευμένη εκπρόσωπο της εφηβικής λογοτεχνίας, να  προβληματιστούν για ζητήματα που αφορούν στη λογοτεχνία, στον ρόλο του συγγραφέα στη σύγχρονη κοινωνία και το βιβλίο ειδικότερα, να  αντλήσουν πληροφορίες από την ίδια για το πλούσιο συγγραφικό της έργο, να εκφράσουν απορίες και να θέσουν ερωτήματα για τον τρόπο συγγραφής ενός βιβλίου και,  τέλος, να αναπτύξουν ένα γόνιμο και δημιουργικό διάλογο μαζί της.

Την εκδήλωση θα πλαισιώσει Έκθεση Βιβλίου που θα αρχίσει από το πρωί της Παρασκευής, 16 Μαρτίου 2018 στη Βιβλιοθήκη του σχολείου μας και θα διαρκέσει για μια εβδομάδα. Εκεί οι μαθητές μας, αλλά και οι μαθητές του 1ου ΓΕΛ, θα έχουν τη ευκαιρία να περιηγηθούν αρχικά σε όλο τον χώρο της Βιβλιοθήκης και να ενημερωθούν για τους  τίτλους  βιβλίων που διαθέτει, αλλά και να γνωρίσουν από κοντά κάποια από τα έργα της κ. Δαρλάση.

Μοιραστείτε το Άρθρο: