Περιβαλλοντικές δράσεις στο 1ο Γυμνάσιο

Την Παρασκευή 11 Ιουνίου 2021 πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας περιβαλλοντική δράση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος. Σε συνεργασία με το Ν.Π.Π.Π. Δήμου Σπάρτης και με την αρωγή των γεωπονικών υπηρεσιών και της Σχολικής Επιτροπής του Δήμου μας αλλά και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Γυμνασίου Σπάρτης, οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου μας ήρθαν από το πρωί με κέφι και χαρά –παρότι τα μαθήματα είχαν τελειώσει την προηγούμενη ημέρα– για να φυτέψουν δέντρα στον χώρο πίσω από το κτήριο του 1ου Γυμνασίου.

Με την παρότρυνση του καθηγητή Αγγλικών του σχολείου μας, κυρίου Παπαγεωργίου Παναγιώτη, τα παιδιά αποκατέστησαν τη ζημιά που είχε προκαλέσει στο προαύλιο του Εσπερινού Γυμνασίου ο κυκλώνας «Ζορμπάς» το 2018 που είχε ξεριζώσει τρία δέντρα,  φυτεύοντας στη θέση τους τρεις μανόλιες. Το πιο σημαντικό είναι ότι οι μαθητές μας έκαναν ένα δεύτερο βήμα (το πρώτο είχε γίνει το 2016 όταν είχαν φυτευτεί στον χώρο μια ελιά, μια πασχαλιά και μία αμυγδαλιά): προχώρησαν στην αποκατάσταση του πανέμορφου πευκοδάσους που πριν χρόνια ομόρφαινε τον χώρο πίσω από το κτήριο του 1ου Γυμνασίου! Φύτεψαν 4 ροδιές, 2 χαρουπιές, 1 κουτσουπιά και 3 αχλαδιές, με την προοπτική να φυτέψουν και άλλα δέντρα τα επόμενα χρόνια.

Παράλληλα με τη δεντροφύτευση, ομάδα μαθητών -υπό την καθοδήγηση της καθηγήτριας Καλλιτεχνικών του σχολείου κυρίας Μαρκογιαννάκη Δήμητρας-  ζωγράφισε στον τοίχο πανέμορφα λουλούδια και ζωάκια.

Τη δράση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Σπάρτης κύριος Πέτρος Δούκας, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λακωνίας κύριος Αγάπιος Οικονομίδης και ο Υπεύθυνος Προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων κύριος Δημήτρης Βαχαβιώλος.

 

 

 

 

 

 

Μοιραστείτε το Άρθρο: