Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2019

Το σχολείο μας συμμετείχε στον  Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2019 στην κατηγορία Παράλληλη πιλοτική κατηγορία για αρχάριες ομάδες Γυμνασίου: «Πρωτέας»”  κατακτώντας την 4η και 5η θέση στους περιφερειακούς διαγωνισμούς Πελοποννήσου.

Ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2019 διοργανώθηκε για 5η συνεχή χρονιά από τον WRO Hellas με Στρατηγικό Συνεργάτη την COSMOTE. Για το σχολικό έτος 2018-2019, ο Διαγωνισμός τελούσε υπό την Αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας κυρίου Προκοπίου Παυλοπούλου.

Κάθε χρόνο ο διαγωνισμός προσελκύει περισσότερους από 3000 μαθητές από όλη την Ελλάδα και αποτελεί για την εκπαιδευτική κοινότητα της χώρας ένα συναρπαστικό ταξίδι διάρκειας 5 μηνών.

Ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός 2019 απευθυνόταν σε μαθητές όλων των σχολικών βαθμίδων. Για κάθε βαθμίδα τέθηκαν διαφορετικοί εκπαιδευτικοί στόχοι, κι ως εκ τούτου διαφορετικές διαγωνιστικές κατηγορίες και διαγωνιστικά κριτήρια.

Λίγα λόγια για την κατηγορία του διαγωνισμού  «Πρωτέας»

Ο φετινός διαγωνισμός βασίστηκε στη δοκιμασία του προηγούμενου Πανελλήνιου Διαγωνισμού με τίτλο «Βυζαντινή Αυτοκρατορία και Επικοινωνίες (Φρυκτωρίες)». Πηγή έμπνευσης της δοκιμασίας ήταν οι επικοινωνίες κατά τη Βυζαντινή περίοδο και παρουσίαζε την «περιπετειώδη» πορεία των αγγελιοφόρων που διέσχιζαν την αχανή Βυζαντινή Αυτοκρατορία με ταχύτητα. Ο αγγελιαφόρος ξεκινούσε από την Ιερουσαλήμ και περνούσε από τέσσερις πόλεις (Δορύλαιο, Χαλκηδόνα, Κίο και Καισάρεια) μεταφέροντας μεταξύ τους μηνύματα ενώ ολοκλήρωνε τελικά την πορεία του στην Κωνσταντινούπολη. Η δοκιμασία στηριζόταν πάνω στη μεταφορά μηνυμάτων, όπως ήταν διαδεδομένη την Βυζαντινή περίοδο, πάνω σε ένα «δρόμο» της αυτοκρατορίας που ένωνε τις παραπάνω πόλεις. Τα ρομπότ έπρεπε να ακολουθήσουν τη διαδρομή που ακολουθούσαν τα μηνύματα όσες περισσότερες φορές προλάβουν στον χρόνο που τους δινόταν και να καταλήξουν στην περιοχή του τερματισμού, την Κωνσταντινούπολη.

 

Μοιραστείτε το Άρθρο: