Οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου μας αρθρογραφούν

 

Άρθρο 1ο

GIRLS!!!

 

Η θέση της γυναίκας στην κοινωνία του σήμερα έχει βελτιωθεί σε σχέση με τις προηγούμενες δεκαετίες. Αν συγκρίνουμε το πώς ζούσε μία γυναίκα στην ελληνική κοινωνία κάποια χρόνια πριν, θα διαπιστώσουμε πως  έχουν γίνει πολλές και σημαντικές αλλαγές και μάλιστα οι γυναίκες βρίσκονται σε υψηλές θέσεις, όπως για παράδειγμα στην πολιτική αλλά και σε άλλους σημαντικούς τομείς.

 

Κάνοντας μία αναδρομή στο μακρινό παρελθόν παρατηρούμε ότι οι γυναίκες απασχολούνταν μόνο με τις δουλειές του σπιτιού και την ανατροφή του παιδιού ενώ  δεν είχαν  δικαίωμα στην επαγγελματική απασχόληση ή σε κάποια άλλη εκτός σπιτιού δραστηριότητα, εν ολίγοις ήταν οικονομικά εξαρτημένες  από τον άντρα.

Σήμερα είναι οικονομικά και πνευματικά ανεξάρτητες ενώ ασχολούνται με διάφορες δραστηριότητες εκτός από τις οικογενειακές υποχρεώσεις τους. Τέλος, πλέον οι δουλειές του σπιτιού μοιράζονται ισότιμα από όλα τα μέλη της οικογένειας, καθώς επίσης και η ανατροφή του παιδιού αποτελεί ισότιμη υποχρέωση του ανδρόγυνου.

 

 

Επιμέλεια: Νεκταρία Αγγελάκου

Πηγή φωτογραφιών: Διαδίκτυο

 


 

Άρθρο 2ο

Body Shaming

 

Το Body Shaming είναι ένα  συχνό φαινόμενο στις μέρες μας. Με την εξάπλωση των Social Media το συγκεκριμένο φαινόμενο παίρνει τεράστια έκταση.

 

Ο οποιοσδήποτε σχολιασμός του σώματος είτε έμμεσα είτε άμεσα αποτελεί μέρος του Body Shaming. Παρόλα αυτά δεν πρέπει να δίνετε βάση σε αυτού του είδους τα αρνητικά σχόλια. Μην αφήσετε τη γνώμη των άλλων να σας επηρεάσει. Πιστέψτε στον εαυτό σας. Πείτε ΟΧΙ στο Body Shaming.

 

 

 

 

Επιμέλεια: Νεκταρία Αγγελάκου

Πηγή Φωτογραφιών: Διαδίκτυο

Πηγή έμπνευσης και πληροφόρησης: https://www.youtube.com/watch?v=g1bnleLNzm8

 

 

Μοιραστείτε το Άρθρο: