Μουσικοθεατρική μαθητική παράσταση

Το 1ο Γυμνάσιο Σπάρτης σε συνεργασία με άλλα 4 σχολεία της πόλης (2ο & 4ο Γυμνάσιο, 1ο & 2ο ΓΕΛ), στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Μουσικής της 21ης Ιουνίου 2023, συμμετέχει με τις εκπαιδευτικούς, κ. Παπασταθάκη Σταθάκη Παναγιώτα και κ. Καρτερούλη Μαρία, σε μουσικοθεατρική παράσταση με τίτλο: «Το παιχνίδι των τεσσάρων πολέμων», αφιερωμένη στην ειρήνη.

Η εκδήλωση περιλαμβάνει χορωδία, θεατρικό, χορογραφίες, σκηνογραφία, μουσική επένδυση, ηχοληψία κ.α. και σε αυτή συμμετέχουν ενεργά οι Σύλλογοι Γονέων & Κηδεμόνων των 5 σχολείων, οι οποίοι συνεργάζονται  με τους εκπαιδευτικούς των παιδιών τους στα πλαίσια της καλής επικοινωνίας, της συμμετοχής σε δράσεις των σχολείων, της οικονομικής στήριξης και αλληλοβοήθειας.

Ο Δήμος Σπάρτης και το Ν.Π. Πολιτισμού και Περιβάλλοντος «αγκάλιασε» αυτήν την προσπάθεια, τη συμπεριέλαβε στις εκδηλώσεις του για την Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής και με τη συνεργασία της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Σπάρτης θα παρουσιαστεί η μουσικοθεατρική παράσταση «Το παιχνίδι των τεσσάρων πολέμων» στον χώρο της την Τετάρτη 21 Ιουνίου 2023.

Το 1ο Γυμνάσιο Σπάρτης συνέβαλε με τον καλύτερο τρόπο στην άψογη φιλοξενία όλων των μαθητών των πέντε σχολείων  στο Αμφιθέατρό του, μια αίθουσα πολύ μεγάλη και  οργανωμένη με θεατρική σκηνή και πλήρη ηχητική κάλυψη,  ώστε να επιτευχθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο αυτό το δύσκολο, αξιόλογο και βαθιά ποιοτικό εγχείρημα.

Ήδη εκφράστηκε ενδιαφέρον για συμμετοχή στην εκδήλωση και του χρόνου, ώστε όλοι οι μαθητές και μαθήτριες του σχολείου να γίνουν ενεργοί και κοινωνικοί πολίτες αποκτώντας – εκτός από τη βασική εκπαίδευση του σχολείου- μια μεγάλη, εμπλουτισμένη  και παιδαγωγική επάρκεια.

Μοιραστείτε το Άρθρο: