«Εκπαιδευτικοί & Εκπαίδευση STE(A)M»

Το Περιφερειακό Κέντρο Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού Δυτικής Ελλάδας (ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Δ.Ε.), το Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών και Εκδόσεων «Διόφαντος» (Ι.Τ.Υ.Ε.) και το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (Ε.Α.Π.) συνδιοργανώνουν το Πανελλήνιο και Διεθνές Συνέδριο «Εκπαιδευτικοί & Εκπαίδευση STE(A)MSTE(A)M educators & education»

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί  διαδικτυακά την Παρασκευή 07/05/21 έως την Κυριακή 09/05/21 (ΠΣΚ του Θωμά) και

τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων

  Conference Website    |       Ιστότοπος συνεδρίου

[https://steamonedu.eu/steam2021conference]

Φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος Φορέα     |  Φόρμα Αιτήσεων Φυσικών Προσώπων (Εθελοντές – Επιτροπές)

Φόρμα συμμετοχής για παρακολούθηση

Το συνέδριο φιλοδοξεί να αποτελέσει βήμα ακαδημαϊκού διαλόγου των μελών της επιστημονικής και εκπαιδευτικής κοινότητας της χώρας και της Ευρώπης, όπως και άλλων ενδιαφερομένων πλευρών, επί των σύγχρονων επιστημονικών προσεγγίσεων και των πολιτικών στο πεδίο της εκπαίδευσης STE(A)M, ώστε μέσα από τις εισηγήσεις εξειδικευμένων και διακεκριμένων επιστημόνων από την Ελλάδα και το εξωτερικό, να προκληθεί ένας γόνιμος διάλογος σχετικά με τις εξελίξεις την εφαρμογή της εκπαιδευτικής προσέγγισης STE(A)M στην Ελληνική και την Ευρωπαϊκή Εκπαίδευση.

Η εκπαίδευση STE(A)M προτείνει την αξιοποίηση της Τέχνης (Art) στην εκπαίδευση STEM – Επιστήμη (Science), Τεχνολογία (Technology), Μηχανική (Engineering) και Μαθηματικά (Mathematics) – και περιλαμβάνει μαθησιακές εμπειρίες που ενισχύουν τη διεπιστημονική προσέγγιση, τη δημιουργικότητα και τη καινοτομία μεταξύ των εκπαιδευομένων μέσα από έναν ελκυστικό τρόπο εκπαίδευσης, με εφαρμογή σε πραγματικά προβλήματα.

Το συντονισμό του Συνεδρίου έχουν οι Δρ. Αχιλλέας Καμέας, Καθηγητής ΕΑΠ και Δρ. Σπυρίδων Παπαδάκης, Οργανωτικός Συντονιστής ΠΕΚΕΣ Δυτικής Ελλάδας. Το συνέδριο υποστηρίζεται κύρια από το έργο “STEAMonEdu: Competence development of STE(A)M educators through online tools and communities” (https://steamonedu.eu/).

Επίσης υποστηρίζεται από την ΠΔΕ Δυτικής Ελλάδας, τη διεθνή κοινότητα εκπαιδευτικών Scientix (http://www.scientix.eu/) και τα έργα “STEAM-IT” (http://steamit.eun.org/), “CHOICE” (https://www.euchoice.eu/)  & “GEMIN” (https://gem-in.eu/en/), τα οποία χρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+/ KA3/ Forward Looking Cooperation Projects in the fields of Education and Training.

Το συνέδριο απευθύνεται σε επιστήμονες, εκπαιδευτικούς και εκπαιδευτές όλων των βαθμίδων που ασχολούνται ή ενδιαφέρονται να ασχοληθούν με την εκπαίδευση STE(A)M, ερευνητές και μεταπτυχιακούς φοιτητές, στελέχη εκπαίδευσης,  παρόχους επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης αλλά και σε οποιοδήποτε άτομο ενδιαφέρεται να ενημερωθεί για τις νεότερες επιστημονικές εξελίξεις, τις εμπειρίες και τα αποτελέσματα εφαρμογής της εκπαιδευτικής προσέγγισης STE(A)M. Στα άτομα που θα συμμετάσχουν θα δοθούν αντίστοιχες βεβαιώσεις συμμετοχής.

Δομή Συνεδρίου

Το πρόγραμμα του συνεδρίου περιλαμβάνει προσκεκλημένες ομιλίες, παρουσιάσεις επιστημονικών εργασιών, θεματικές συνεδρίες, συνεδρίες στρογγυλής τράπεζας, επιμορφωτικές συνεδρίες (tutorials) και εργαστήρια (workshops):

 

 

ATT00001

ATT00007

ATT00004

Μοιραστείτε το Άρθρο: