Εκδρομή στο θέατρο και στη Βουλή

Την Τρίτη, 12 Νοεμβρίου η Γ΄ Τάξη του σχολείου μας παρακολούθησε στην Αθήνα στο θέατρο “Θησείον” την εξαιρετική παράσταση «Η μουσική που σταμάτησε τον πετροπόλεμο» του Δημήτρη Σπύρου σε θεατρική διασκευή και σκηνοθεσία Νικορέστη Χανιωτάκη.

“Η παράσταση
Απευθύνεται σε παιδιά και εφήβους 12-18 ετών και έχει παιδαγωγικό χαρακτήρα καθώς οι μαθητές έρχονται σε επαφή με μία ιστορική περίοδο για την Ελλάδα (1966-1974). Γνωρίζουν σημαντικές προσωπικότητες (Μ. Θεοδωράκης, Γ. Ρίτσος, Γ. Σεφέρης, Ο. Ελύτης κ.α.), χωρίς η παράσταση να παίρνει πολιτική θέση πάνω στα γεγονότα. Επίσης, τα παιδιά βλέπουν πώς ζούσαν οι συνομήλικοί τους πριν 40 χρόνια στην περιφέρεια, τι παιχνίδια έπαιζαν κτλ. Τέλος, ακούν ζωντανά υπέροχα δημοτικά τραγούδια και αξέχαστες δημιουργίες του Μίκη (“Η Μαργαρίτα η Μαργαρώ”, “Άξιον Εστί”, “Άρνηση”, “Νύχτα μαγικιά”” κ.α.)

Μια καλογραμμένη εξιστόρηση βιωμένων γεγονότων. Η γλώσσα είναι αυθεντική και συντελεί στο να μεταφέρεται η ατμόσφαιρα της εποχής. Σ’ έναν σύγχρονο κόσμο, όπου οι αξίες των ανθρώπων έχουν πάει περίπατο, ο συγγραφέας έρχεται να μας υπενθυμίσει ξεχασμένους «άγραφους» νόμους…

Η παράσταση επίσης ασχολείται με τους στόχους που βάζει ένας έφηβος στη μαθητική του ζωή όπως επίσης με τις σχέσεις με τους συνομηλίκους και τους γονείς. Οκτώ ηθοποιοί δημιουργούν μπροστά στους θεατές μία παράσταση με γρήγορο ρυθμό, περιπέτεια, αγωνία και πάρα πολλές αστείες αλλά και συγκινητικές σκηνές. Συνδετικό κρίκο ανάμεσα στην ιστορία και τους θεατές αποτελεί ο Γιάννης Καλαντζόπουλος, η φωνή του οποίου έχει συντροφεύσει γενιές και γενιές παιδιών”.

Οι μαθητές μας παρακολούθησαν ενθουσιασμένοι  την παράσταση και δέχτηκαν τα συγχαρητήρια των συντελεστών για την άψογη συμπεριφορά τους.

 

Στη συνέχεια τα παιδιά επισκέφθηκαν τη Βουλή των Ελλήνων όπου παρακολούθησαν πρόγραμμα για την ιστορία του κτηρίου, μπήκαν στην αίθουσα συνεδριάσεων και στην αίθουσα με την έκθεση για τον Ρήγα Φεραίο.

 

Μοιραστείτε το Άρθρο: