Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

Τη Δευτέρα, 3 Δεκεμβρίου 2018, Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, μαθητές, μαθήτριες και εκπαιδευτικοί από τρία σχολεία της Σπάρτης, το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Σπάρτης, το 1ο Γυμνάσιο Σπάρτης και το 4ο Γυμνάσιο Σπάρτης «Γιάννης Ρίτσος», επισκέφθηκαν το ίδρυμα Περιθάλψεως Χρονίως Πασχόντων «Ο Άγιος Παντελεήμων» για να τιμήσουν από κοινού τη συγκεκριμένη ημέρα και να παρακολουθήσουν από κοντά μια εκδήλωση γεμάτη μηνύματα και συγκινήσεις.

Πιο συγκεκριμένα, η εκδήλωση περιελάμβανε δύο ενότητες: Στην πρώτη, οι χορωδίες του 1ου και 4ου Γυμνασίου Σπάρτης απέδωσαν με ευαισθησία τραγούδια που αναφέρονται στη μοναδικότητα των παιδιών, τραγούδια γεμάτα αισιοδοξία και ελπίδα. Στη δεύτερη, που αποτέλεσε την κορύφωση της εκδήλωσης, μαθήτριες του 1ου Γυμνασίου Σπάρτης παρουσίασαν από κοινού με τροφίμους του Ιδρύματος Περιθάλψεως Χρονίως Πασχόντων μια θεατρική παράσταση βασισμένη στην  ιστορία του «Τζίτζικα και του Μέρμηγκα», μια παράσταση γεμάτη διδάγματα και επενδυμένη με εξαιρετική μουσική!

Την εκδήλωση συντόνισε η Κοινωνική Λειτουργός κ. Παναγιώτα Αλεβετσοβίτη και προλόγισε ο υπεύθυνος του ιδρύματος π. Ιωάννης Προφύρης.  Οι Διευθυντές των δύο Γυμνασίων της Σπάρτης, κ. Ανδρόνικος Σακελλαρόπουλος (1ο Γυμνάσιο) και κ. Ιωάννης  Κονδυλόπουλος (4ο Γυμνάσιο), συνεχάρησαν τους μαθητές και μαθήτριες που προετοίμασαν την εκδήλωση, αλλά και την εκπαιδευτικό κ. Παναγιώτα Παπασταθάκη, (καθηγήτρια Μουσικής και υπεύθυνη των χορωδιών του 1ου και του 4ου Γυμνασίου Σπάρτης) καθώς και την κ. Κανέλλα Μανώλη, θεολόγο.

Οι υπεύθυνοι του Ιδρύματος πρόσφεραν γλυκίσματα, χυμούς και δώρα σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, οι οποίοι συνειδητοποίησαν την αξία της προσφοράς και της αγάπης για τον συνάνθρωπο.

Μοιραστείτε το Άρθρο: