Εκδήλωση Βράβευσης μαθητών από τον Σύνδεσμο Φιλολόγων Λακωνίας

Μια εξαιρετική Εκδήλωση Βράβευσης των μαθητών που συμμετείχαν στον

1ο Διαγωνισμό Αρχαιογνωσίας Λακωνίας

πραγματοποίησε χθες στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Σπάρτης ο

Σύνδεσμος Φιλολόγων  Λακωνίας.

Η ομότιμη καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου κ. Γεωργία  Ξανθάκη-Καραμάνου, με την ομιλία της για τα Αρχαία Ελληνικά, ανέδειξε το πρόβλημα της σταδιακής “περιθωριοποίησης” του σημαντικού αυτού μαθήματος από τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και τις επιπτώσεις του φαινομένου αυτού στη συνολική εκπαίδευση των μαθητών της Ελλάδας που, δυστυχώς, απομακρύνεται ολοένα και περισσότερο από την Ανθρωπιστική Παιδεία.

Την εκδήλωση πλαισίωσαν με  μελοποιημένα  και αφηγηματοποιημένα ποιήματα του Σεικίλου και του Αλκμάνος η κ. Ηλέκτρα Βλαχονικολού, η κ. Κατερίνα Πάτσιου,ο κ. Κων/νος Φραγκής και ο κ. Κων/νος Φουντούκης που μας μετέφεραν ακουστικά και οπτικά στην Αρχαία Ελλάδα με τον ήχο, τα κείμενα αλλά και τα αρχαιοελληνικά μουσικά όργανα.

Τέλος, οι πρωταγωνιστές της εκδήλωσης, οι μαθήτριες με τις τρεις καλύτερες επιδόσεις που βραβεύτηκαν αλλά και όλα τα παιδιά που συμμετείχαν στον Διαγωνισμό, παρέλαβαν τα δώρα τους και τους επαίνους, υπενθυμίζοντάς μας ότι οι νέοι αγαπούν την Ελληνική Γλώσσα.

Ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Λακωνίας δεν παρέλειψε να αποδώσει ευχαριστίες σε όλους όσους συνέβαλαν στη διεξαγωγή του διαγωνισμού, με  ιδιαίτερη αναφορά  στο Σχολείο μας για την παραχώρηση των εγκαταστάσεών του και τη συμπαράστασή του  από τον Διευθυντή κ. Σακελλαρόπουλο και την Υποδιευθύντρια κ. Χίου.

Συγχαίρουμε και ευχαριστούμε πολύ τον Σύνδεσμο Φιλολόγων Λακωνίας και του ευχόμαστε

καλή δύναμη και καλή συνέχεια.

Μοιραστείτε το Άρθρο: