Δημόσια συνεδρίαση του Δήμου Σπάρτης για εκπαιδευτικά θέματα

Την Τετάρτη, 14 Νοεμβρίου, το 1ο Γυμνάσιο Σπάρτης συμμετείχε με τα τρία εκλεγμένα μέλη του μαθητικού 15μελούς συμβουλίου του σχολείου, την Πρόεδρο, Παναγιώτα-Νίκη Κουτράκου, τον Αντιπρόεδρο,  Δημάκο Αντώνη και τον Γραμματέα, Σπύρο Σούπο και τη συνοδεία της Υποδιευθύντριας κ. Χίου Αντωνίας, σε τακτική δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Σπάρτης, που πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο, ύστερα από πρόσκληση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, κ. Σπύρου Μοιράγια. Αντικείμενο της ημερήσιας διάταξης ήταν θέματα που αφορούν στην εκπαιδευτική κοινότητα.

Η συζήτηση ξεκίνησε με την εισήγηση του κ. Μοιράγια και την παρουσίαση πεπραγμένων από τον Δήμαρχο, κ. Βαλιώτη, και στη συνέχεια μίλησαν ο πρώην Δήμαρχος κ. Αργειτάκος, ο Πρόεδρος της ΕΛΜΕ και δημοτικός σύμβουλος, κ. Κουμουνδούρος και οι Πρόεδροι των  Σχολικών Επιτροπών του Δήμου, κ. Δούνιας και  Πλειώτας.

Στη συνέχεια ο λόγος δόθηκε αρχικά στους εκπροσώπους των φοιτητών του Πανεπιστημίου και του ΤΕΙ της πόλης μας, οι οποίοι εξέθεσαν τα προβλήματα και τους προβληματισμούς τους σχετικά με τις σχολές τους και τη φοιτητική ζωή στην πόλη μας. Ακολούθησαν οι Πρόεδροι των 15μελών των ΓΕΛ και του Μουσικού σχολείου και τέλος τον λόγο πήραν οι Πρόεδροι των 15μελών των Γυμνασίων.

Η Πρόεδρος του 15μελούς του σχολείου μας, αφού ευχαρίστησε το δημοτικό συμβούλιο για την πρόσκλησή του και έκανε μια σύντομη αναφορά στα έργα που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια στο σχολείο μας, παρουσίασε σύντομα κάποια από τα κυριότερα προβλήματα που αφορούν τόσο στην υλικοτεχνική υποδομή του σχολικού μας συγκροτήματος όσο και προβλήματα που αφορούν στην έλλειψη εκπαιδευτικού προσωπικού.

Η συζήτηση ολοκληρώθηκε με απόδοση συγχαρητηρίων από το δημοτικό συμβούλιο σε όλους τους εκπροσώπους των σχολών και των σχολείων για την ωριμότητα και ευθύτητά τους και με την υπόσχεση για ανανέωση του “ραντεβού” για νέα συζήτηση για τα εκπαιδευτικά θέματα τον Μάρτιο του 2019.

Μοιραστείτε το Άρθρο: