Εορτασμός 28ης Οκτωβρίου

Το σχολείο μας γιόρτασε και φέτος την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου με μια σειρά εκδηλώσεων που ξεκίνησαν από την Παρασκευή, 26 Οκτωβρίου με τη σχολική γιορτή μας και ολοκληρώθηκαν την Κυριακή, 28 Οκτωβρίου, με τη μαθητική  παρέλαση και τους παραδοσιακούς χορούς των μαθητών στην κεντρική πλατεία της Σπάρτης.

Την Παρασκευή αρχικά οι μαθητές μας συγκεντρώθηκαν στο προαύλιο, στον χώρο συγκέντρωσης της πρωινής προσευχής και αφού διαβάστηκε το Πρακτικό του Συλλόγου διδασκόντων εκπαιδευτικών του σχολείου, έγινε η απονομή των Βραβείων και Αριστείων στους μαθητές του προηγούμενου σχολικού  έτους.

Στη συνέχεια, στο Αμφιθέατρο του σχολείου παρουσιάστηκε μια όμορφη γιορτή που ετοίμασαν οι εκπαιδευτικοί μας: Μανώλη Κανέλλα, Βλαχολιά Μαρία (επιμέλεια κειμένων και παρουσίασης), Παπασταθάκη Παναγιώτα (επιμέλεια χορωδίας-σκηνοθεσία) και Παπαβασιλείου Πέτρος (επιμέλεια ήχου). Φέτος ο εορτασμός της επετείου της 28ης  Οκτωβρίου 1940 είχε τον τίτλο: “Τραγουδώντας το έπος του ΄40”  και επικεντρώθηκε στην προσφορά των ανώνυμων και επώνυμων Ελλήνων και Ελληνίδων στον αγώνα  για την ελευθερία του τόπου μας.

Πρόγραμμα (1)

Κατά τη διάρκεια της γιορτής αναγνώστηκε το Πρακτικό Πρακτικό του Συλλόγου διδασκόντων εκπαιδευτικών του σχολείου για τον ορισμό της σημαιοφόρου και των παραστατών της σημαίας για την παρέλαση και ο Διευθυντής κ. Σακελλαρόπουλος Ανδρόνικος παρέδωσε στη μαθήτρια της Γ΄ Τάξης Στελλάκου Πηνελόπη τη Σημαία.

 

 

Στο τέλος της γιορτής το σύνολο των μαθητών και εκπαιδευτικών του σχολείου έψαλε τον Εθνικό μας Ύμνο.

Ακολούθησε η μετάβαση αγήματος μαθητών του σχολείου μας που συνόδευσε τη Σημαία στο Κενοτάφιο του Λεωνίδα, όπου έγινε κατάθεση στεφάνου.

Την Κυριακή, 28 Οκτωβρίου, μετά την καθιερωμένη Θεία Λειτουργία και δοξολογία στη Μητρόπολη, οι μαθητές μας συμμετείχαν στην παρέλαση και στους χορούς.

Μοιραστείτε το Άρθρο: