28η Οκτωβρίου 1940

 

28η Οκτωβρίου, η πρώτη γιορτή του σχολικού έτους!

Η επέτειος του ΟΧΙ μνημονεύει την άρνηση της Ελλάδας στις ιταλικές αξιώσεις, στην ουσία σηματοδοτεί την έναρξη του πολέμου με την Ιταλία.

Οι περισσότερες χώρες συνηθίζουν να γιορτάζουν την λήξη ενός πολέμου, και την έλευση της ειρήνης. Στην προκειμένη περίπτωση, η Ελλάδα γιορτάζει την είσοδο της στον πόλεμο του ’40! Στην πραγματικότητα, ο εορτασμός αφορά όλο το έπος του 1940 και τις επιτυχίες της χώρας μας στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Η γιορτή στο σχολείο, όπως κάθε χρόνο, εκτός από τον επετειακό της χαρακτήρα, συνδυάζεται με την βράβευση των μαθητών μας, με βάση τις περσινές τους επιδόσεις, καθώς και τον καθορισμό των σημαιοφόρων και των παραστατών  στο Γυμνάσιο οι οποίοι εκπροσωπούν το σχολείο μας στις παρελάσεις.

Φέτος αρίστευσαν στο σχολείο μας πολλοί μαθητές μας!

Δείτε το ΕΞΩΦΥΛΛΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ 28ΗΣ 2017

Η γιορτή μας αυτή τη χρονιά είχε μια νότα διαδραστική.  Αρχικά παρουσιάστηκε  ένα σύντομο αφιέρωμα στα γεγονότα του ΄40, με power point, βίντεο, κινούμενα σχέδια και τραγούδια από τη χορωδία μας που επιμελήθηκαν τρεις εκπαιδευτικού του σχολείου μας: η κα Παναγιώτα Παπασταθάκη,μουσικός,η κα Αντωνία Χίου,φιλόλογος και ο κος Πέτρος Παπαβασιλείου, Γερμανικής φιλολογίας.

Τα παιδιά μας είναι πάντα δημιουργικά και με τον δικό τους τρόπο και το κατάλληλο ερέθισμα, δεν διστάζουν να μας εκπλήσσουν και να στέλνουν πάντα ένα ελπιδοφόρο και θετικό μήνυμα για τα μελλούμενα!!!

Μοιραστείτε το Άρθρο: