20ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Βιολογίας 2024

ΓΥΜΝΑΣΙΑ
Ο ΠΔΒ αφορά μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου που φοιτούν σε δημόσια ή ιδιωτικά Γυμνάσια. Ο διαγωνισμός ΠΔΒ Γυμνασίου δεν συνδέεται με την πρόκριση στη διεθνή διοργάνωση της Ολυμπιάδας Βιολογίας (ΙΒΟ).
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΒΔ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ
Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί διαδικτυακά σε κάθε Γυμνάσιο όπου θα εκδηλωθεί ενδιαφέρον από μαθητές/τριες, οι οποίοι πρέπει να το δηλώσουν στη Δ/νση του σχολείου μαζί με την Υπεύθυνη Δήλωση του κηδεμόνα τους.

ΕΞΕΤΑΣΤΕΑ ΥΛΗ – ΧΡΟΝΟΣ ΚΑΙ ΤΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ
Εξεταστέα ύλη θα είναι η διδακτέα ύλη σχ. έτους 2023-24, για την Γ΄ Γυμνασίου, συμπεριλαμβανομένων των εικόνων και λεζαντών. Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί την εβδομάδα μεταξύ 13 και 17 Μαΐου 2024 στις σχολικές μονάδες, σε ημέρα και ώρα που θα οριστεί σε συνεννόηση με το ΥΠΑΙΠΘ και θα διαρκέσει 2 ώρες. Οι δηλώσεις συμμετοχής από κάθε σχολείο πρέπει να υποβληθούν από 1/4/24, μέχρι και 19/4/24. Θα αποσταλούν έγκαιρα όλες οι απαραίτητες υπενθυμίσεις , διευκρινίσεις και οδηγίες.
ΒΡΑΒΕΙΑ – ΕΠΑΙΝΟΙ
Στους/στις μαθητές/τριες με τις τρεις καλύτερες βαθμολογίες θα δοθεί Βραβείο ενώ στους μαθητές/τριες με τις τέταρτη καλύτερη βαθμολογία θα δοθεί Έπαινος.

Δείτε την Προκήρυξη παρακάτω:

prokirixi-biologia

Μοιραστείτε το Άρθρο: