“Πάμε σαν άλλοτε”

Θεατρική παράσταση

Οι μαθητές του 1ου, 2ου, 3ου και 4ου Γυμνασίου Σπάρτης, 1ου, 2ου, 3ου ΓΕΛ Σπάρτης και του 1ου ΕΠΑΛ Σπάρτης την Τετάρτη 26 Ιουνίου 2024  παρουσίασαν τη Μουσικοθεατρική Παράσταση με τίτλο «ΠΑΜΕ ΣΑΝ ΑΛΛΟΤΕ» στο Σαϊνοπούλειο Αμφιθέατρο. Συνδιοργανωτές της παράστασης ήταν το Σαϊνοπούλειο Αμφιθέατρο, η Περιφερειακή Διεύθυνση Πελοποννήσου, ο Δήμος Σπάρτης και  η Δ.Δ.Ε. Λακωνίας.

Η παράσταση που προετοίμασαν τα μέλη της ομάδας με τίτλο «Πάμε σαν άλλοτε», ήταν ένα μουσικοθεατρικό έργο με αφετηρία τη σύγχρονη ιστορία από τη μικρασιατική ζωή και καταστροφή στα ρεμπέτικα πάλκα,  τις Πλακιώτικες γειτονιές του Μεσοπολέμου στο έπος του ΄40 και  τη δεκαετία του ’60 στο Πολυτεχνείο μέχρι σήμερα, μία πολυσύνθετη μουσικοϊστορική παράσταση με χορωδία, ορχήστρα, ηθοποιούς, χορό, ηχολήπτες, ηλεκτρονική επεξεργασία, ενδυματολογία, μακιγιάζ, εθελοντές.

Σ’ ένα ταξίδι-ξεφάντωμα, μουσικών-θεατρικών-χορευτικών δρώμενων γεμάτων εκπλήξεις οι μαθητές και οι μαθήτριες των 8 σχολείων της Σπάρτης πρόσφεραν στο κοινό της πόλης μας ένα μοναδικό θέαμα επιτυγχάνοντας μια διαθεματική-διεπιστημονική προσέγγιση στα γνωστικά αντικείμενα της Ιστορίας, της Λογοτεχνίας, της Κοινωνιολογίας,  της Μουσικής, των Εικαστικών και της  Πληροφορικής μέσα στον χρόνο και την ιστορία.

Πρόσκληση- Πάμε σαν άλλοτε

Untitled

2

5

3

1

 

Μοιραστείτε το Άρθρο: