Εκδρομή του 1ου Γυμνασίου στην Επίδαυρο

Την Τρίτη, 17 Μαΐου 2018 το σχολείο μας πραγματοποίησε την τελευταία, για τη σχολική χρονιά,  εκδρομή του στην Επίδαυρο και το Ναύπλιο. 170 μαθητές από τις τρεις τάξεις  με τη συνοδεία των εκπαιδευτικών τους είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά το Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου, όπου ξεναγοί τους έδωσαν πολύ χρήσιμες πληροφορίες για την κατασκευή και τη λειτουργία του καθώς και την πολιτιστική αξία του.

                                       

Στη συνέχεια μαθητές της Γ΄ Τάξης παρουσίασαν  μικρό θεατρικό από το A΄ Στάσιμο της τραγωδίας του Ευριπίδη “Ελένη”, την οποία διδάχθηκαν  φέτος στα πλαίσια του μαθήματος της Αρχαίας Ελληνικής Γραμματείας. Δείτε το video

Οι μαθητές επισκέφθηκαν έπειτα τη γραφική Παλαιά Επίδαυρο και το  ιστορικό Ναύπλιο, όπου περιηγήθηκαν στις όμορφες πλατείες, το ιστορικό κέντρο τα γραφικά δρομάκια του, γνωρίζοντας από κοντά την  ξεχωριστή αυτή πόλη της Πελοποννήσου που πρωταγωνίστησε στα σημαντικότερα γεγονότα της νεότερης ιστορίας, αφού το 1823 ορίστηκε ως η πρώτη πρωτεύουσα του νεοσύστατου Ελληνικού κράτους, ορκίστηκε εκεί η πρώτη κυβέρνηση αλλά και δολοφονήθηκε ο πρώτος κυβερνήτης, ο Ιωάννης Καποδίστριας.
Ήταν από τις πιο όμορφες και πλούσιες σε εικόνες και γνώσεις εκδρομή.

Μοιραστείτε το Άρθρο: